Novice

Božični koncert v kortežanski cerkvi
29.12.2023
Božični koncert v kortežanski cerkvi

Kulturno društvo Korte je v sodelovanju z Župnijo Korte na dan nedolžnih otročičev, 28. 12. 2023 priredilo koncert Mešanega pevskega zbora Kulturnega društva Rakitna pod vodstvom Jelke Beltram Kovačič in ob orgelski spremljavi Vide Kržič.

Po nekaj letih zatišja smo v našo skupnost povabili zbor, katerega zborovodkinjo Jelko Beltram Kovačič poznamo že dlje časa, saj izhaja iz Izole, kjer je v svojih rosnih letih začela glasbeno pot. 

 

V prvem delu, ko je zbor pel na koru ob orgelski spremljavi Vide Kržič, smo slišali  bogat in dokaj zahteven program božičnih pesmi z Gounodovo Mašo, taizejsko Alelujo in z znamenito Panis angelicus C. Francka, ko se je zboru pridružila s. Pija Šustekovà s svojo violino. V drugem delu pa smo lahko prisluhnili v a capella izvedbi božičnim skladbam A. Foersterja, U. Vrabca, G. Haendla, A. Missona in obvezno Gruberjevo Sveto noč, ki smo jo zapeli vsi skupaj. Dodobra pa je prisotne ogrela črnska duhovna Amazing grace, ki jo je zbor podaril »za povrh« ob koncu.


V nadaljevanju programa, ki ga je vodila in povezovala članica našega društva, Nina Mernik, smo se ob obletnicah rojstva (150) učitelja Frana Orla in smrti (140) župnika in istrskega narodnega buditelja Franceta Ravnika z nekaj besedami poklonili spominu nanju, saj nedvomno sodita med bolj zaslužne za našo kulturo in nenazadnje za to, da danes lahko ponosno praznujemo svojo samostojnost in enotnost. 

Po koncertu je sledilo druženje gostov in domačinov z zakusko, ko smo še nekaj pesmi zapeli in se poveselili. Med občinstvom je bilo nekaj takih, ki so s presežniki pohvalili dogodek. In res, bil je večer, ko se v teh hladnih in vlažnih dneh napolniš z energijo in ogreješ srce.

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King