Novice

Ta veseli dan, 3. 12. 2023, konferenca narečnega kamišibaja v Štanjelu
03.12.2023
Ta veseli dan, 3. 12. 2023, konferenca narečnega kamišibaja v Štanjelu
Na Ta veseli dan slovenske kulture, v nedeljo, 3. 12. 2023 so se dekleta dramske sekcije KD Korte, Lea, Nina in Tjaša odpravile na izobraževanje o narečnem kamišibaju v Štanjel ...
Program konference:
Znanstveni in strokovni prispevki (Igor Cvetko:
Kamišibaj kot prispevek k prizadevanjem za ohranitev ogroženega jezika, primeri iz mednarodnega in slovenskega prostora; Jelena Sitar: Izkušnja gledalca v soočenju z narečjem v kamišibajski predstavi; Metka Damjan: Narečni govor na odru z stališča gledališke lektorice; Razprava: Silva Karim: Predstave kamišibaja v narečju in v standardnem slovenskem jeziku, premisleki ob izvajalski praksi; Joža Žuna: Transpozicija literarnega besedila v domače narečje na primeru predstave: Kako je kokoška kuhala čaj;
Kristina Lindav: Uporaba narečja v kamišibaju kot del avtorskega pristopa na primeru predstave Torta; Razprava; Katarina Ferletič:
Uporaba narečja v kamišibajski predstavi z aspekta zamejske izvajalske prakse; Vlasta Markočič, Vesna Marion in Vera Papič:
Različna narečja v kamišibajskih predstavah s Krasa
Maruša Pušnik: Jezikovno okolje kanonskega literarnega avtorja in kamišibajskega ustvarjalca; Darko in Breda Kočevar: Kako predstaviti kulturo manjšine, ko njen jezik ni sredstvo komunikacije z občinstvom?; Razprava.)
Program so sestavili mag. Igor Cvetko, Društvo Zapik in Jelena Sitar Cvetko, Univerza na Primorskem. Program moderira Jelena Sitar Cvetko.
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King