Novice

Spominski večer za Nado Morato, ZAHVALA hčerke Bojane Morato
11.11.2023
Spominski večer za Nado Morato, ZAHVALA hčerke Bojane Morato

Včeraj zvečer je bil v Kortah spominski večer, posvečen moji mami, Nadi Morato, preminuli pred pol leta (danes bi praznovala 96 let).

Bilo je toplo, prisrčno, ganljivo, veselo, presenetljivo ... Za to gre zahvala mnogim, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi večera: najprej Tanji Jakomin Kocjančič , ki je s svojim božajočom glasom in toplimi besedami vodila prireditev, Barbari Dobrila in Marini Hrs za lepe spomine na mamo, Katici Gužič za prisrčne spomine, ob katerih smo se nasmejali, nastopajočim otrokom iz podružnične šole v Kortah za zgodbice v narečju, njenim vnukom Klemenu Jugu, Janiju Turku, Samu Turku, ki so skrbeli, da je šlo vse tehnično brezhibno, pa njeni pravnukinji Tiari Turk za čarobno zapete pesmi ob spremljavi svoje družine (Samo, Amanda Vidic in Liam), Pevski skupini KD Korte pod vodstvom Klemna Miklavčiča za Ave verum, (Vida Trošt in Klavdija, hvala za pomoč!), pa našima pridnima Lei Grbec in Tjaši Lukić (KD Korte) za vse, kar sta naredili, pa Rozani Prešern (TKD Šparžin) za odlične fritle in hroštole, Piji (Unikatne sveče) za potico ...
Hvala tudi vsem mnogim, ki ste se spomnili mame in napolnili dvorano.
In čisto na koncu zaslužiš posebno mesto Darinka Jug, predsednica KD Korte, ki si vse to organizirala, se trudila, sekirala, povezala ljudi. Velik HVALA.

(Bojana Morato)

Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King