Novice

Šesti slikarski ex - tempore Moja Istra v Kortah, 21. 10. 2023
17.10.2023
Šesti slikarski ex - tempore Moja Istra v Kortah, 21. 10. 2023

 

V soboto, 21. 10. 2023  je v Kortah potekal 6. slikarski ex - tempore Moja Istra 2023. Prijavljenih je bilo 14 slikarjev, svoja dela jih je oddalo 12. To so: Angela Skrt, Tamara Stavber, Blaženka Rocco, Jasna Pogačar, Irena Lorget Lipovec, Tanaja Sever, Bojana Morato, Neda Ritoša, Lea Grbec, Zdenka Vinšek, Alice Staraz in Janez Ovsec. 

Ob vhodu v veliko dvorano so se prijavljeni slikarji najprej vpisali, vplačali pristopnino in se nekoliko okrepčali nato pa zasedli svoja izbrana slikarska mesta. Zaradi muhastega in zelo vlažnega vremena se je večina odločila slikati kar v dvorani, pet udeležencev pa je svoja platna poslikalo zunaj, na prostem.

 

Ob 14. smo si udeleženci in organizatorji privoščili topel obrok, ki so nam ga pripravili v izolski okrepčevalnici Morski val, nato prejeli zahvalo za sodelovanje, priznanja in priložnostne spominčke, ki jih je oblikoval Marko A. Žerovnik. V dvorani razstavljena dela smo si pozorno in z občudovanjem ogledali in se z njimi fotografirali skupinsko in tudi posamično. Tudi sicer je ves čas trajanja ex tempora dogajanje pozorno snemal in fotografiral Damian Sterchi. Vzdušje je bilo kljub slabemu vremenu nabito s pozitivno energijo in temu primerni so tudi izrazni izdelki z raznovrstno motiviko od pogledov na domači cerkveni zvonik, pa do jadrnic ob sončnem zahodu v Strunjanu, nostalgičnih solin in parenzano na paro v ozadju, sočnih kakijev, suhozidne vaške stene z oknom, pa tja do Kraškega roba, kot tudi različnimi tehnikami slikanja, med katerimi smo zasledili tudi poteze z ogljem in kavno usedlino.

Do razstave v prostorih Radia Koper Capodistria, ki bo trajala en mesec od 15. novembra naprej, hranimo umetnine v naši galeriji, v poletnih mesecih pa bomo ta dela razstavili še v izolski Sončni dvorani.

DJ


Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King