Novice

Ob zaključku tednov ljubiteljske kulture 2023 ...
17.06.2023
Ob zaključku tednov ljubiteljske kulture 2023 ...
Prijeten kulturno - družabni večer, celo v zelo dobri in omikani družbi, smo si sinoči pripravili v Kortah ob razstavi pisanih raznolikih in sijočih umetniških izdelkov in ročnih del naših članic in članov. Razstavo smo pripravili ob letošnjih tednih ljubiteljske kulture. Ker so bili ti tokrat posvečeni lutkam, smo tudi mi dobili svojo nono Juco, ki jo je izdelala ekipa z Majo Alessio, Markom A. Žerovnikom in Nino Mernik na čelu.
V spremljajočem kulturnem programu smo zapeli v društveni Pevski skupini, ki jo vodi Klemen Miklavčič in se nasmejali duhovito podanim štirim štorjam iz knjige Mrak eno jutrnja Nade Morato; Lea je dve povedala v narečju, Nina pa še dve v knjižni slovenščini.
Svoja dela ali predmete v lasti pa so razstavili: Mirela Rupnik - ročna dela treh generacij, tudi svojo poročno obleko iz leta 1957 in koredo (balo), Darinka Jug (Nada Morato) izdelke 4 generacij, celo iz davnega leta 1924, Lijana Turk in Lea Grbec sta prinesli na ogled svoja, predvsem kvačkana, ročna dela. Zvezda Balič je pokazala nekaj predmetov iz svoje zbirke starin in gobelinov, Maja Alessio je predstavila akrilne poslikave na platno, Marko A. Žerovnik leseni nakit, Bojana Morato pa lepo zbirko umetniških fotografij. Ker je dvorana v Kortah postala večnamenska in si jo kulturniki delimo s športniki, vse bolj pa se jo najema za vedno številčnejše rojstnodnevne in druge "žurke" oz. družabne prireditve (za katerimi moramo sami temeljiteje čistiti, da se ne bi "prilepili ob tla" in nas "pajčevina ne bi omrežila"), je bila naša razstava žal lahko le enkratni dogodek, saj smo morali vse eksponate pospaviti še isti večer. Ali bomo dopustili, da vse drugo izpodrine kulturo, ki - roko na srce - v Kortah nikoli ni bila prav množična?
Korte

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310



PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King