Premiera istrske ljudske pripovedke Pastirček
03.12.2018
Premiera istrske ljudske pripovedke Pastirček
Premierna uprizoritev Pastirčka v obliki gledališča kamišibaj je bila v nedeljo, 2. 12. 2018, po sveti maši in blagoslovitvi adventnih venčkov v kortežanski župnijski cerkvi. Predstava je sodila v okvir pričakovanja Miklavževega prihoda.

Igralki Larisa Gašić in Sara Benčič, ki je upravljala lutko Metko, sta v režiji Nine Mernik in ob glasbeni spremljavi Klemena Juga na odrčku butaj uprizorili istrsko ljudsko pripovedko Pastirček, ki jo je priredila in ilustrirala Tatjana Ban. Slike za kamišibaj je natisnil Darko Petretič.

Cerkvica je bila dodobra napolnjena z najmlajšimi pa tudi mladimi po srcu, ki so z zanimanjem in očarani sledili predstavi. Ob koncu so otroci prejeli knjigico Pastirček in vrečko sladkarij - Miklavžev dar za pridne otroke.

Igrico ponovimo še trikrat: v domačem vrtcu in Marijinem vrtcu v Izoli v petek, 7.12. dopoldne in v izolskem parku Pietro Coppo v petek, 14. 12. ob 17. uri. 
Korte

Korte so največji in najlepši kraj izolskega zaledja, kjer ohranjajo tradicijo in gojijo kulturo.

Pridite in se prepričajte! 

KULTURNI DOM KORTE Korte 44, PoŠta Izola, 6310PRAVNA OBVESTILA  /   PRAVILNIK O ZASEBNOSTI  /   POLITIKA O RABI PIŠKOTKOV
Kulturno društvo Korte / VSE PRAVICE PRIDRŽANE / IZVEDBA: F.King