www.korte-kultura.net

 

 


 

 

 

 

 

NOVICE DRUŠTVA

RSS 


 

Premiera istrske ljudske pripovedke Pastirček
03.12.2018
Premiera istrske ljudske pripovedke Pastirček
Premierna uprizoritev Pastirčka v obliki gledališča kamišibaj je bila v nedeljo, 2. 12. 2018, po sveti maši in blagoslovitvi adventnih venčkov v kortežanski župnijski cerkvi. Predstava je sodila v okvir pričakovanja Miklavževega prihoda.

Igralki Larisa Gašić in Sara Benčič, ki je upravljala lutko Metko, sta v režiji Nine Mernik in ob glasbeni spremljavi Klemena Juga na odrčku butaj uprizorili istrsko ljudsko pripovedko Pastirček, ki jo je priredila in ilustrirala Tatjana Ban. Slike za kamišibaj je natisnil Darko Petretič.

Cerkvica je bila dodobra napolnjena z najmlajšimi pa tudi mladimi po srcu, ki so z zanimanjem in očarani sledili predstavi. Ob koncu so otroci prejeli knjigico Pastirček in vrečko sladkarij - Miklavžev dar za pridne otroke.

Igrico ponovimo še trikrat: v domačem vrtcu in Marijinem vrtcu v Izoli v petek, 7.12. dopoldne in v izolskem parku Pietro Coppo v petek, 14. 12. ob 17. uri. 
Trenutno ni nobenega komentarja:
Vpiši komentar
* Ime
* Email (ne bo objavljen)
*
* Prepiši verifikacijsko kodo
* - Obvezna polja
 
 

 

 


napovedi / novice / pritkovalska skupina / galerija Korte / pevski zbor / dramska skupina / folklorna skupina / pustna skupina /
 kresovanje / razstave /  zgodilo se je ... / publikacije / foto galerijao kraju Korte / lokacija / kontakt / povezave /
 Kaj so piškotki?  / Izjava o zasebnosti /
 domov


 

 
   Uredi

Vse pravice pridržane - Kulturno društvo Korte & Copyright 2010

   

 Created by StudioIntera  /  Powerd by SpletObjava