www.korte-kultura.net

 

 


 

 

 

 

 

NOVICE DRUŠTVA

RSS 


 

Šebrelje, 23. 4. 2017
23.04.2017
Šebrelje, 23. 4. 2017

Na jurijevo, dan ko goduje sv, Jurij, tudi zaščitnik šebreljske cerkve, se je pritrkovalska skupina KD Korte v tamkajšnjem zvoniku še enkrat izkazala. Skupaj s še enajstimi ekipami pritrkovalcev župnij, katerih cerkveni zvoniki imajo vsaj tri zvočila in ekipo vsaj dveh do treh pritrkovalcev, so se kortežanski kl'mp'nači udeležili še enega pokrajinskega srečanja, ki ga je tudi letos priredil Pritrkovalski krožek slovenskih bogoslovcev. Izvedeli smo, da smo poleg vrhniškega in mengeškega eno od treh slovenskih kulturnih društev, ki goji tudi to področje ljudske  kulturne dediščine.

Odkrili pa smo na tem izletu tudi še en del naše prelepe dežele, neokrnjeno naravo Šebreljske planote, lepo urejen kraj in izredno prijazne ljudi, ki so nas z veseljem sprejeli medse, se poveselili kulturnega dogodka v njihovem precej zalednem kraju in ob koncu prireditve naposled še bogato pogostili.

Lepo nam je bilo.
Trenutno ni nobenega komentarja:
Vpiši komentar
* Ime
* Email (ne bo objavljen)
*
* Prepiši verifikacijsko kodo
* - Obvezna polja
 
 

 

 


napovedi / novice / pritkovalska skupina / galerija Korte / pevski zbor / dramska skupina / folklorna skupina / pustna skupina /
 kresovanje / razstave /  zgodilo se je ... / publikacije / foto galerijao kraju Korte / lokacija / kontakt / povezave /
 Kaj so piškotki?  / Izjava o zasebnosti /
 domov


 

 
   Uredi

Vse pravice pridržane - Kulturno društvo Korte & Copyright 2010

   

 Created by StudioIntera  /  Powerd by SpletObjava