www.korte-kultura.net

 

 


 

 

 

 

 

NOVICE DRUŠTVA

RSS 


 

Pritrkovalci za veliko noč in na 70. obletnici
08.04.2016
Pritrkovalci za veliko noč in na 70. obletnici

Na velikonočno nedeljo,  27. 3. 2016 je mešana skupina starejših (Bojana, Marko) in mlajših (Jakob, Klemen)  pritrkovalcev KD Korte pritrkavala v kortežanskem zvoniku pred in po svečanem bogoslužju in s tem lepo poudarila veličastnost praznika.

V četrtek, 7. aprila pa je praznovala slovenska osnovna šola v Izoli.  V bogatem kulturnem programu, kjer so se predstavili učenci vseh stopenj današnje devetletne OŠ Vojke Šmuc, pevci, plesalci, likovniki, gimnastičarji in drugi, so pod vodstvom slovenskega kolavdatorja in zvonoslovca, mentorja Marka Česna Ščeka, sodelovali tudi pritrkovalci KD Korte, vsi tudi učenci te šole: Jakob in Sara, ki se je predstavila v šavrinski dekliški noši, in kasneje v folklorni skupini tudi zapela Marijo Ćakulono, sta osmošolca, Klemen pa je podružnico v Kortah obiskoval prva štiri leta šolanja. V ta namen smo si ponovno izposodili prenosne zvonove, ki sta nam jih prijazno pripeljala člana KUD Raskovec iz Vrhnike. Dogajanje na odru je bilo zelo živahno in pestro, povezovali in vodili so ga trije gostitelji, najmlajša Etea Zuletič, Tadej Časar in novinarka in voditeljica radia Koper, Nataša Benčič. Večer so zaokrožili nekdanji učenci, med njimi tudi trio Mis3qus, v katerem na bobne igra Klemen, poje Valentina Šestanj, na električno kitaro pa Gabrijel Miklobušec, tudi sam nekdanji učenec šole.

Več fotografij najdete na Facebook strani KDK Korte https://www.facebook.com/Kulturno-društvo-Korte-119847048031343/

Trenutno ni nobenega komentarja:
Vpiši komentar
* Ime
* Email (ne bo objavljen)
*
* Prepiši verifikacijsko kodo
* - Obvezna polja
 
 

 

 


napovedi / novice / pritkovalska skupina / galerija Korte / pevski zbor / dramska skupina / folklorna skupina / pustna skupina /
 kresovanje / razstave /  zgodilo se je ... / publikacije / foto galerijao kraju Korte / lokacija / kontakt / povezave /
 Kaj so piškotki?  / Izjava o zasebnosti /
 domov


 

 
   Uredi

Vse pravice pridržane - Kulturno društvo Korte & Copyright 2010

   

 Created by StudioIntera  /  Powerd by SpletObjava